Free cookie consent management tool by TermsFeed
Natuursteen vensterbank

Vensterbank Gouda

Uw Vensterbanken in Gouda worden van natuursteen gemaakt door Ronald Bruinstroop Natuursteen. Daarbij hebt u de keuze uit heel veel mogelijkheden en materialen. Veel natuursteen soorten zoals de beige kalksteensoorten worden speciaal op vensterbank lengte en breedte vanuit Italie geleverd. Denk daarbij aan Trani, Botticino of de bekende Travertin. Maar er zijn ook heel veel andere natuursteen materialen mogelijk waaruit men kan kiezen. Feitelijk is uit elke steensoort waar een plaat vrije maat van bestaat een vensterbank te zagen. Die platen zijn in de regel 250 cm bij 180 cm meestal de maten die men voor een aanrechtblad nodig heeft. Daar is altijd een vensterbank uit te halen.

Vensterbank Gouda in kalksteen

Kalksteen wordt meestal in crème kleuren aangeleverd. Die crème kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzererts. Die roest kleur zie je als een beige kleur terug in de kalksteen. Andere mineralen geven andere kleuren, maar ijzererts komt het meeste voor. Een andere kleur van een veel gebruikte natuursteensoort is grijs. Dan hebben we het over hardsteen. De meest voorkomende soort komt uit België. De grijze hardsteen wordt meestal buiten verwerkt bij vensterbanken die je buiten aan treft. We spreken dan eerder van een raam dorpel. Ook in Gouda vind je overal onze natuursteen vensterbanken.

Vensterbank Gouda in marmer

Marmer vensterbank

Ook in marmer zijn er vensterbanken te maken. Dan moeten we meer denken aan de soorten die een meer witte kleur hebben en vaak een adering. Die adering kan zeer zichtbaar zijn, maar men kan ook een wat minder geaderde soort kiezen. Andere marmerkleuren zijn roze en soms heeft men het over zwarte marmer bij de Spaanse soorten Nero Marquina. Dan is er feitelijk alleen sprake van marmer bij de witte aders. Met deze soort moet men wel zeer voorzichtig zijn bij het plaatsen van planten en potten die wellicht water doorslaan. Er ontstaan dan snel kringen waar de polijstglans is aangetast. Dat geldt voor de gezoete marmeren vensterbanken minder daar zie je het niet zo snel. Dat heeft Ronald Bruinstroop Natuursteen in Gouda nogal eens toegepast.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Vensterbank Gouda in graniet

Natuursteen vensterbank

Graniet heeft het probleem van kringen totaal niet aangezien het volledig zuur ongevoelig is. Daarom wordt het zo veel voor aanrechtbladen gebruikt. In kleuren is er keuze te over van groen, lila, rood, zwart, grijs, en zelfs wit. Deze vensterbanken kunt u in hoogglans laten uitvoeren of zelfs passend bij het aanrechtblad of haardplateau dat al in de kamer voorkomt. Zo ontstaat een fraai geheel als u zoveel mogelijk alles in een natuursteensoort uitvoert. Dat kan met natuursteen en dat kan ook omdat alles op maat gemaakt wordt in de werkplaats van Ronald Bruinstroop Natuursteen Moordrecht dat is niet ver van Gouda. Kom kijken en wij laten u zien hoe we werken.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden