Free cookie consent management tool by TermsFeed
Natuursteen vensterbank

Vensterbanken van Ronald Bruinstroop uit Moordrecht

Vensterbanken van natuursteen, het kan natuurlijk voor u gemaakt worden door Ronald Bruinstroop uit Moordrecht. Uiteraard is het zeer fraai als keuken en woonkamer in natuursteengebruik een geheel vormen. Hebt u net een mooi aanrechtblad uitgezocht en dan zou het prachtig zijn als vensterbanken uit hetzelfde bijpassende materiaal worden uitgezaagd. Het loont altijd de moeite om daar een prijs voor op te vragen als u toch bezig bent met dat aanrechtblad of die badkamerbekleding. Dan is altijd nog te beslissen of dat in uw budget past of dat u het toch weg laat.

Er is genoeg natuursteen in de wereld

Er is nog genoeg natuursteen in de wereld dat raakt niet snel op. Sommige natuursteen soorten worden als vensterbanken vanuit de groeve op de meest gebruikelijke lengte en breedte aangeleverd. Maar volledig maatwerk en inmeten van diezelfde vensterbank kan natuurlijk ook door ons gedaan worden. Zeker bij een bestaand huis is het van belang om dat precies te doen, niet altijd is alles wat recht lijkt ook werkelijk recht. Daarvoor kunnen we vanuit jarenlange ervaring meepraten.

Voor een vensterbank komen de volgende groepen natuursteen in aanmerking:

Vensterbanken van graniet en granietachtigen

Marmer vensterbank

Graniet en granietachtigen zijn te herkennen aan een vaak wat gespikkelde structuur en duidelijke uitgesproken kleuren als wit, zwart, rood, geel en groen of een combinatie daarvan. Het materiaal is door zijn ontstaan diep in de aarde in de meest voorkomende gevallen ongevoelig voor zuur. Dat ongevoelig zijn voor inwerking van een zuur, is zeker als u er van houdt veel planten op uw vensterbank te zetten een plezierige bijkomstigheid. Dan ontstaan er geen kringen of inwerking op de glans van de graniet. Bijkomend voordeel is dat wat geschikt is als aanrechtblad van graniet dat zeker ook is als vensterbank van graniet.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Vensterbanken van kalksteen

Natuursteen vensterbank

De bekendste kalksteensoorten zijn beige of crème van kleur en zeer gewild als vensterbank. Deze beige en crème kleuren worden ook veel verkocht als vloer en dan is een bijkleurende vensterbank natuurlijk een prachtige combinatie. Kalksteen bevat zoals het woord al doet vermoeden kalk. Kalk is een slijtage product die neergeslagen is in water. Dat kan in de vorm van schelpen van schelpdieren zijn in voormalige zeeën of in de vorm van direct neerslaan van kalk zoals bij ketelsteen gebeurt. Dat is het geval bij travertin. Gaat het om schelpdieren waaruit de steen is ontstaan dan zijn er in veel gevallen ook fossielen zichtbaar.

Vensterbank van gezoete kalksteen een goede keuze

Zwarte hardsteen vensterbank

De kalksteen als vensterbank kan men het beste gezoet toe laten passen. Hoogglanzend kan ook maar die glansgraad is kwetsbaar voor de inwerking van water uit de bloempotten. Er kan wat verkleuring optreden door de aanwezigheid van kleurstoffen uit de aarde van diezelfde potplanten. Als het geheel goed geïmpregneerd wordt is dat probleem veel minder aanwezig.

Marmers als vensterbank

Vensterbank van Marmer

Marmer wordt ook veel toegepast als vensterbank en dat vaak al eeuwenlang. Vooral de witte Carrara marmer uit Italië wordt daar veel voor gebruikt. Ook voor de marmer geldt dat het in gezoete toestand wat minder kwetsbaar is voor de inwerking van allerlei stoffen. Een meer glanzende uitvoering is wat opvallender en nadrukkelijker aanwezig. Een goede impregneer behandeling laat het ook dan goed functioneren. Die behandeling raden we wel aan. Marmers zijn omgevormde kalkstenen. Door een hoge druk vanuit het binnenste van de aarde en een wat hogere temperatuur vormt een kalksteen om naar een marmer. Dat proces heet een metamorfose. Er ontstaat een kristallijn materiaal dat eruit ziet alsof het uit suiker kristallen is opgebouwd. Vooral aan de zijkant is dat goed te zien.

Gneizen als vensterbank

Alle gneizen zijn als vensterbank prima geschikt. Gekozen kan worden voor een glanzende uitvoering waardoor de kleuren wat nadrukkelijker zichtbaar zijn of een wat meer matte uitvoering waardoor meer pastel tinten ontstaan. Een aanrechtblad en vensterbanken kunnen natuurlijk uit een en dezelfde gneis gemaakt worden en wat voldoet als aanrechtblad, voldoet zeker als vensterbank.

Gneizen als vensterbank zijn feitelijk omgevormde granieten

Gneizen zijn omgevormde granieten. Granieten kunnen ook vervormd worden door druk en temperatuur verhoging vanuit het binnenste van de aarde. In dat geval ontstaat er een zichtbare richtingsstructuur in de granieten. Dat noemen we een gneis vanwege die richtingsstructuur. Een vloer en vensterbank van dezelfde gneis kan natuurlijk ook, kies dan wel voor de gezoete uitvoering als vloer dan heeft u er geen omkijken naar.

Vensterbanken van natuursteen en hun eigenschappen

Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Behalve de hardheid en de slijtvastheid is dat ook nog de porositeit. Natuursteen kan tegen water. De glansgraad van de ene steensoort reageert totaal niet op water van planten, de andere wel en vraagt om een impregneer behandeling om het zo te behouden. Bij Ronald Bruinstroop Natuursteen kunnen we u precies vertellen wat een steensoort waard is en waar het het beste voor gebruikt kan worden en of u beter af bent met gezoet of gepolijst. Uiteindelijk zijn we bij Bruinstroop de hele dag met natuursteen bezig en weten als geen ander hoe een steensoort zich gedraagt. We verwerken het uiteindelijk voor u met onze machines. Dan weet je ook precies wat je met een materiaal kunt doen en waar het geschikt voor is.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden