Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Woerden

Met Natuursteen gedenkstenen Woerden Ronald Bruinstroop kiest u niet alleen voor de schoonheid van natuursteen, maar ook voor een stuk vakwerk dat speciaal voor u gemaakt is. Ronald Bruinstroop Natuursteen is al jarenlang specialist in zijn vakgebied.

Gedenkstenen leveren altijd vragen op. Ronald Bruinstroop beantwoordt ze graag. En samen met u vindt hij een passende oplossing, of het nu om grafbedekkingen of urnenbijzettingen gaat. Wij gaan er wel vanuit dat echt vakwerk tijd kost, maar ook altijd zichtbaar is. Dat levert ons tevreden klanten op. Maak een afspraak als u wilt weten wat Ronald Bruinstroop Natuursteen voor u kan doen.

Begraafplaatsen in Woerden

Algemene Begraafplaats Meeuwenlaan 36  3443 BA in Woerden

grafstenen woerdenDe begraafplaats aan de Meeuwenlaan is sinds 1936 in gebruik en werd ontworpen door de bekende tuinarchitect Springer. Dat is te zien aan de monumentale bomen en de beschutte paden. De begraafplaats ligt, ontstaan door zandwinning, als een soort schiereiland tussen waterpartijen. De aula is opgetrokken in Amsterdamse School. In deze aula en bij het monument dat daartoe is opgericht vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Algemene graven worden er niet meer uitgegeven, particuliere graven nog wel. Er is beperkt parkeerruimte beschikbaar.

Algemene Begraafplaats Rijnhof Geestdorp 20 3444 BD in Woerden

Rijnhof is gesticht in 1976 en bestaat uit twee delen; een Algemeen en een Rooms Katholiek gedeelte. De inrichting kan omschreven worden als sober, strak en parkachtig, passend bij de jaren ’70. Sinds een uitbreiding bestaat er ook de mogelijkheid tot begrafenissen volgens Islamitisch gebruik. Door begroeiing heeft de begraafplaats een besloten karakter. Na de crematie is er de mogelijkheid voor as-uitstrooiing, bijzetten in een urnenmuur of een urnengraf. Rijnhof kent ruime parkeermogelijkheden.

Meer begraafplaatsen in Woerden

  • Joodse Begraafplaats Westdam in Woerden
  • Oude Algemene Begraafplaats Hogewal in Woerden
  • Particulier Familiebegraafplaats Dionysius Groeneveld De Brauwstraat Woerden
  • Begraafplaats Hoge Wal Hogewal 1 3341 in Woerden

Meer over Woerden

Woerden bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente heeft ongeveer 50.000 inwoners. De plaats bestaat al sinds het jaar 41 na Christus omdat dichtbij een Romeinse legerplaats was ingericht. In de loop der eeuwen werd Woerden steeds meer een vestingstad met omwalling. Om de eerste gracht werd een tweede aangelegd met een stuk niemandsland ertussen en gebouwen uit de 15e eeuw, zoals het kasteel van Woerden en het stadhuis, bestaan nog steeds.
Woerden wordt door marktonderzoekers beschouwd als de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Daarom is de bevolking al meermalen gebruikt als testpanel. Zo werd het afronden op 5 centen eerst uitgeprobeerd in deze gemeente.