Grafstenen Waddinxveen

Natuursteen gedenkstenen Waddinxveen van Ronald Bruinstroop, daarmee haalt u de schoonheid van natuursteen in huis. Wij van Bruinstroop zijn al jarenlang als de natuursteenspecialisten in dit vakgebied actief. Vragen die leven rond gedenkstenen kunnen wij vrijwel altijd beantwoorden en samen met u omzetten naar een passende oplossing. Zowel voor grafbedekkingen als voor urnenbijzettingen zijn allerlei oplossingen denkbaar. Wij hanteren echter het uitgangspunt dat echt vakwerk tijd kost, maar dat vakwerk is altijd zichtbaar en levert tevreden klanten op.

Er zijn in Waddinxveen drie begraafplaatsen

Oude Gemeentelijke Begraafplaats Kerkweg West Waddinxveen

Op deze gemeentelijke begraafplaats is alleen nog voor een beperkt aantal graven bijzetting mogelijk. U treft er ook de oorlogsgraven aan van de vijf slachtoffers die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereld Oorlog. De begraafplaats omvat een groot aantal monumentale bomen en is met een heg van de openbare weg afgescheiden.

Algemene Begraafplaats Thijmhof Alberdink Thijmlaan 8 2741 AA  Waddinxveen

grafstenen waddinxveenSinds 1974 is de begraafplaats Thijmhof aan de rand van het Gouwebos in gebruik. Er is een apart Rooms- Katholiek gedeelte. De begraafplaats heeft een ruime toegangsweg vanaf de straat waar toegangsgebouwen staan. Daarachter ligt de eigenlijke begraafplaats door monumentale bomen omgeven, maar de grafvelden zijn vrij open aangelegd.

Begraafplaats Rooms Katholieke Sint Victorkerk Zuidkade 176 Waddinxveen

Achter het parochiegebouw aan de Zuidkade bevindt zich de begraafplaats. Er wordt op deze begraafplaats niet meer begraven. De bijbehorende St Victorkerk is ontworpen door een leerling van Pierre Cuypers en in 1880 ingewijd.

Meer over Waddinxveen

Met ruim 27000 inwoners is Waddinxveen een middelgrote plaats in Zuid Holland. Het ontstond op de westoever van rivier de Gouwe als veenontginning. In Waddinxveen bestaat de vergeten plek waar het polderwater 7,10 meter onder NAP staat dat is het laagste polderwaterpeil van Nederland. In 1996 kwam daarvoor een monument om daar de aandacht op te vestigen.

Menu