Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ronald Bruinstroop Natuursteen gedenkstenen Reeuwijk

Natuursteen gedenkstenen Reeuwijk van Ronald Bruinstroop Natuursteen bestaat altijd uit vakwerk, dat kost tijd maar levert uiteindelijk wel tevreden klanten op. De schoonheid van natuursteen haalt u in huis en dat geldt ook voor gedenkstenen die daarvan gemaakt zijn. In weer en wind moet een monument een plek markeren, waarvan we ook verwachten dat er enige waardigheid van uit blijft gaan. Op het natuursteenvakgebied kunnen we bij Bruinstroop bogen op een jarenlange ervaring. Vanuit die ervaring blijven niet veel vragen rond gedenkstenen onbeantwoord. Zowel voor grafbedekkingen als voor urnenbijzettingen zijn allerlei oplossingen denkbaar. Bij Ronald Bruinstroop kunt u met elke vraag op dit gebied terecht en wij zetten het om in een monument dat aansluit bij uw wensen.

Reeuwijk kent 3 begraafplaatsen een algemene en twee bijzondere. De gemeente Reeuwijk Bodegraven kent 3 algemene begraafplaatsen.

 


Begraafplaatsen in Reeuwijk

Algemene begraafplaats Tempel Schinkeldijk 1a 2811 PA te Tempel Reeuwijk.

Grafstenen ReeuwijkOp Tempel en Waarder wordt het onderhoud gedaan door een plaatselijke hovenier en dat is ingeschaald op Kwaliteit A het hoogste onderhoudsniveau dat de gemeente kent. De begraafplaats aan de Schinkeldijk is vooral een groot vierkant met twee haaks op elkaar staande centrale paden die midden over de begraafplaats lopen. Verder ligt de begraafplaats tussen de weilanden in landelijk gebied.

 

 


Algemene begraafplaats Waarder aan de Molendijk 32 te Waarder.

Grafstenen ReeuwijkDe aula van de begraafplaats in Waarder is een gemeentelijk monument. Het eerste wat je ziet vanaf de Molendijk is de Aula. Verder staan er rond de begraafplaats een aantal monumentale bomen. Op de begraafplaats zelf valt vooral het open karakter op.

 

 


Algemene begraafplaats Vredehof Noordzijde 61 te Bodegraven

Grafstenen ReeuwijkDe Begraafplaats Vredehof is een begraafplaats met een centrale as in het midden vanuit een centraal toegangsgedeelte. Aan weerszijde van die centrale as bevinden zich grafvelden. De uitbreiding die sinds 2015 in gebruik is ligt aan alle zijden aangebracht. Daarmee blijft de centrale as van de bestaande begraafplaats in tact als centrum en wordt de symmetrische oriëntering voortgezet. Op het grensgebied met het nieuwe deel ligt een monumentale bomenrij. Deze komt nu meer midden op de begraafplaats te liggen en vormt een natuurlijke grens met de nieuwe uitbreiding.
 


Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Dorpsweg 24 2811 KH Reeuwijk

Grafstenen ReeuwijkAchter de Petrus en Paulus kerk in de parochie Sint Jan de Doper is de Rooms Katholieke begraafplaats te vinden. Via een langgerekt toegangen pad naast en achter de kerk kom je op de grafvelden uit.
 
 

 

 


Hervormde Kerk Sluipwijk aan de ’s Gravenbroekseweg 85 2811 GC Reeuwijk

Grafstenen ReeuwijkSluipwijk heeft al een kerk die teruggaat tot 1290 na eerst katholiek te zijn geweest is het sinds 1574 een Hervormde kerk. Bij die kerk hoort een begraafplaats die nu aangeduid wordt als algemene begraafplaats. Dat wil zeggen dat die openstaat voor alle gezindtes. Sinds 2008 kan er ook weer begraven worden op deze begraafplaats.

 

 


Meer over Reeuwijk

Reeuwijk ligt bij de Reeuwijkse plassen een gebied waar in het verleden veen is gewonnen. De Gemeenten Reeuwijk en Bodegraven zijn sinds 2011 gefuseerd. Reeuwijk zelf is ontstaan vanuit die veenontginning die al teruggaat tot de middeleeuwen. Al in 1248 wordt het voor het eerst genoemd. Het aanwezige laagveen wordt opgebaggerd en als turf verstookt in de industrie in Gouda in de 19e eeuw wat een zekere welstand naar het gebied bracht. Nu is het vooral een gebied met grote luxe villa’s met eigen aanlegsteigers en dergelijke wat je kunt omschrijven als de goudkust van Gouda.