Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Nieuwerkerk aan de IJssel

Grafstenen Nieuwerkerk aan de IJssel

Met Natuursteen gedenkstenen Nieuwekerk aan de IJssel Ronald Bruinstroop kiest u niet alleen voor de schoonheid van natuursteen, maar ook voor een stuk vakwerk dat speciaal voor u gemaakt is. Ronald Bruinstroop Natuursteen is al jarenlang specialist in zijn vakgebied.

Gedenkstenen leveren altijd vragen op. Ronald Bruinstroop beantwoordt ze graag. En samen met u vindt hij een passende oplossing, of het nu om grafbedekkingen of urnenbijzettingen gaat. Wij gaan er wel vanuit dat echt vakwerk tijd kost, maar ook altijd zichtbaar is. Dat levert ons tevreden klanten op. Maak een afspraak als u wilt weten wat Ronald Bruinstroop Natuursteen voor u kan doen.

Nieuwerkerk aan de IJssel kent twee begraafplaatsen

Algemene begraafplaats De Essenhof aan het Kerhofpad 1 2911 CB in Nieuwerkerk aan den IJssel

Helemaal aan het eind van het Kerkhofpad ligt Algemene Begraafplaats de Essenhof. De begraafplaats is langgerekt en wordt omgeven door hoge bomen. Aan één kant loopt een spoorlijn. Precies in het midden vindt u de parkeerplaats en de aula deelt het gebied in twee delen. Essenhof beschikt over een urnenmuur en een verstrooiveld

 Oude algemene begraafplaats aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De kerk is al eeuwenlang het herkenningspunt van het oude dorp. Ze werd gebouwd als dochterkerk van de kerk in Ouderkerk aan de IJssel. Tot 1910 werd er naast de kerk begraven. Op deze begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Nieuwerkerk aan den IJssel maakt deel uit van de Gemeente Zuidplas. Daar vinden we nog 6 andere begraafplaatsen.

  • Algemene begraafplaats Moerhave Beatrixlaan 2 2751 XS Moerkapelle
  • Algemene begraafplaats Westhage Akkerwerg 84 2751 CP Moerkapelle
  • Algemene begraafplaats aan de Middelweg 45a 2841 LB Moordrecht
  • Algemene begraafplaats Koningin Julianastraat 11 2841 VL Moordrecht
  • Rooms Katholieke begraafplaats Oosteinde 23 2841 AA Moordrecht
  • Algemene begraafplaats Zevenhuizen Zuidplasweg 3 2761 JK Zevenhuizen

Over Nieuwekerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel ligt onder de rook van Rotterdam. Tot januari 2010 was het een zelfstandige gemeente met ruim 21.000 inwoners. Momenteel maakt het onderdeel uit van de gemeente Zuidplas. In het gebied van Nieuwekerk ligt – bij de Eendenkooi bij de derde Tochtweg – het laagste punt van Nederland; 6,76 meter onder NAP.

Nieuwerkerk ligt in een polder en wordt door gemalen drooggehouden. Al in 1250 werd de polder bewoond. Aan de ’s Gravenweg, de verbinding tussen Kralingen en Gouda, werden de eerste huizen gebouwd. Hier komt het gezegde: “Zo oud als de weg naar Kralingen” vermoedelijk vandaan. Het dorp begon in de 80’er jaren aan een flinke groei met de aanleg van de wijk Zuidplas.