Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Gouda Bruinstroop Natuursteen

Met Natuursteen gedenkstenen Gouda Ronald Bruinstroop kiest u niet alleen voor de schoonheid van natuursteen, maar ook voor een stuk vakwerk dat speciaal voor u gemaakt is. Ronald Bruinstroop Natuursteen is al jarenlang specialist in zijn vakgebied.

Gedenkstenen leveren altijd vragen op. Ronald Bruinstroop beantwoordt ze graag. En samen met u vindt hij een passende oplossing, of het nu om grafbedekkingen of urnenbijzettingen gaat. Wij gaan er wel vanuit dat echt vakwerk tijd kost, maar ook altijd zichtbaar is. Dat levert ons tevreden klanten op. Maak een afspraak als u wilt weten wat Ronald Bruinstroop Natuursteen voor u kan doen.

Begraafplaatsen in Gouda

Gemeentelijke Begraafplaats IJsselhof Goejanverwelledijk 6 2806 NZ Gouda.

Langs de Hollandse IJssel in Gouda ligt de begraafplaats IJsselhof. Omgeven door monumentale bomen liggen kleine met heggen omzoomde grafvelden. Zo krijgt elk individueel monument zijn eigen intieme plek. De begraafplaats met bijhorend crematorium wordt geëxploiteerd door Yarden. Zij hebben de concessie in 2007 van de gemeente gekregen voor 40 jaar. Inmiddels is de begraafplaats uitgebreid met een natuurbegraafplaats.

Oude Algemene Begraafplaats Prins Hendrikstraat 1 Vorstmanstraat Gouda

In 1827 werd het verboden om binnen de stadsmuren een begraafplaats te hebben. Men verplaatste de begraafplaats daarom naar buiten de stad. Ook Gouda moest aan de nieuwe wet voldoen. Na flinke weerstand, die feitelijk gebroken werd door een Cholera-epidemie, werd er in 1832 een nieuwe begraafplaats gesticht. Tot dan toe werd er in en om de St Janskerk van Gouda begraven. Als er sprake was van een overlijden door de pest werd de overledene bijgezet in het pesthuis en het pesterf.

De Oude Algemene Begraafplaats kenmerkt zich nog steeds door oude klassieke hardstenen zerken en de grandeur van de 19e eeuw. De begraafplaats ligt echter ook naast een fabriek die met zijn aluminium pijpen vanaf de begraafplaats zichtbaar is. Er wordt hier niet meer begraven.

Overige begraafplaatsen

  • Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Graaf Florisweg 126 Gouda

Meer over Gouda

Gouda ligt op een knooppunt van de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel. Over deze rivieren wordt al sinds mensen heugenis vracht vervoerd. De gemeente heeft ruim 70.000 inwoners en is vooral bekend van de Kaas soort Goudse die naar de stad vernoemd is. Gouda is een marktplaats. De  binnenstad kent het oudste gotische stadhuis van het land en de St Janskerk met beroemde glas in lood ramen waarvan er een aantal al uit de 16e eeuw afkomstig zijn. Verder worden in Gouda kaarsen gemaakt en de beroemde goudse stroopwafels. Op kerstavond is er de jaarlijke kaarsjes avond rondom de markt in Gouda.