Free cookie consent management tool by TermsFeed

Verschillende soorten grafstenen

Verschillende soorten grafstenen vind je bij Ronald Bruinstroop

Als je op zoek bent naar verschillende soorten grafstenen omdat er iemand overleden is, is dat natuurlijk niet het meest leuke klusje om te doen. Als je op zoek bent naar een grafsteen dan betekent dit ook dat er iemand weggevallen is uit je familie of vriendenkring en dat is uiteraard bijzonder triest. Om deze persoon toch te eren en te kunnen herdenken op een manier die jij als nabestaande prettig vindt maar die ook bij de persoon past kun je daarom kiezen voor een geschikte gedenksteen.

Familiegraf

familiegrafBij ons bedrijf Ronald Bruinstroop dat gevestigd is in Moordrecht kun je een keuze maken uit verschillende soorten grafstenen. Als je een graf kiest waar meer familieleden kunnen komen liggen is dat ook mogelijk. Dan kies je voor een zogenaamd familiegraf. Hierbij kan iedere keer als er iemand overleden is deze erbij begraven worden. De naam en de geboorte- en sterfdatum van de persoon wordt dan ook bijgezet op de steen zelf. Dit betekent dat de steen er afgehaald, gegraveerd en later weer teruggezet wordt. Deze hele procedure kan volledig door ons bedrijf verzorgd worden.

Er is al een steen aanwezig

dubbele-urn-momnument

Als je familie al een grafmonument heeft kunnen wij ook zorgen dat er een extra naam op gezet wordt. Omdat er nog wel eens wat tijd overheen kan gaan voordat er meer mensen begraven worden in hetzelfde graf is het belangrijk dat je voor het graveren kiest voor een lettertype dat jaren later ook nog beschikbaar is. We kunnen je hierin advies geven en kijken wat er goed bij de steen past zodat het een mooi gedenkmonument wordt. Wij hebben ruime ervaring in dit soort werk en kunnen je altijd vertellen wat goed is zodat jij ook iets krijgt dat naar je zin is en wat toegestaan is.

Individueel graf

grafstenen-individueelNaast een familiegraf verkopen we ook individuele grafstenen. Je kunt hiervoor een keuze maken uit een aantal bestaande gedenkstenen maar het is ook mogelijk een geheel persoonlijke steen te laten maken. We kijken samen met jou wat je wilt hebben en wat er op komt te staan maar ook of dat mogelijk is op de begraafplaats waar het komt te liggen. We zijn als bedrijf op de hoogte van de daar geldende regels en kunnen op die manier advies geven wat er allemaal kan en mag. Je kunt het beste contact met ons opnemen als je op zoek bent naar iets speciaals. We maken dan een afspraak en bekijken samen wat de mogelijkheden zijn en of we je wens kunnen uitvoeren. Zodat jij naar een speciaal gedenkmonument kunt gaan dat perfect bij de overledene past en uitstraalt waar hij of zij voor stond in het leven. We kunnen ook een voorbeeld maken van hout zodat jij een indruk krijgt hoe het monument eruit komt te zien.

Kindergraf

kindergrafErg triest is het altijd als kindjes komen te overlijden. We maken voor hen dan ook grafmonumenten die speciaal voor kindjes bedoeld zijn. In een toch al zo moeilijke en verdrietige periode adviseren wij de ouders zo goed mogelijk zodat er een gedenksteen komt te staan die bij het kindje past en waar zij het kunnen herdenken.

Gebruik van verschillende materialen

Een grafmonument kan van verschillende soorten materialen gemaakt worden maar het is zeker zaak te kiezen voor iets dat tegen diverse weersomstandigheden bestand is. Als je kiest voor een duurzaam materiaal dan is dat beter te onderhouden maar blijft het er ook langer netjes uitzien. Een veelgemaakte keuze is dan ook natuursteen maar ook glas of roestvrijstaal behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Een combinatie van diverse materialen kan ook. Niet op iedere begraafplaats is alles toegestaan maar daar wordt van tevoren rekening mee gehouden.

Kies voor een urn monument

Cremeren gebeurt tegenwoordig ook steeds vaker. Om dan iemand toch te kunnen herdenken kun je daarvoor ook een monument aanschaffen. Dit urn monument heb je in diverse uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een granieten urn die bijgezet kan worden in een urnenmuur of die je mee naar huis neemt en daar een goed plaatsje geeft. Een inscriptie is mogelijk maar dat hoeft niet. Een bijzonder alternatief voor een urn van graniet of eentje van natuursteen is een houten exemplaar. Ook deze bieden wij aan en als dit helemaal bij jouw stijl en die van de overledene past is dat een goede keuze.

Urnen van glas

Een urn kan ook van glas geblazen worden. Deze krijgt altijd een unieke vorm en is voorzien van een reservoir waar de as in kan worden opgeslagen. Een andere mogelijkheid wordt gevormd door een gedenksteen die bovenop op een urnenkeldertje geplaatst wordt. De urn zit in de grond en er bovenop komt de gedenksteen te zitten die voorzien kan worden van een gewenste tekst.

Waterurn

Wil je de as van iemand niet uitstrooien omdat dit in ineens wel heel definitief is maar kies je ook niet voor een plaatsje in een urnenmuur, op een begraafplaats of in je huis om de urn neer te zetten? Dan is een waterurn wellicht ook een goede optie. Dit is een bronzen bol die je op een plekje buiten plaatst waar jij dat prettig vindt. Doordat er regenwater bijkomt loopt de as beetje bij beetje in de grond en verdwijnt het op een natuurlijke manier. Zo is het afscheid niet heel abrupt en kun je nog lang de persoon herdenken. Ook een waterurn kan voorzien worden van een inscriptie.

Vraag een offerte aan

Wil je graag van tevoren weten wat verschillende soorten grafstenen kosten? Dan kun je altijd vrijblijvend een offerte bij ons bedrijf aanvragen. Vul daarvoor het contactformulier in dat je op onze site vindt. Wil je gewoon graag eerst wat meer informatie over wat er allemaal mogelijk is? Neem dan ook even contact met ons op. We helpen je graag verder in een moeilijke tijd als je een grafsteen gaat kopen en ontnemen je bepaalde zorgen door dingen voor je te regelen, uiteraard alleen zoals jij wilt. Je kunt langskomen op ons bedrijf maar mailen of bellen kan ook en ook voor alleen informatie kun je het contactformulier invullen. We nemen na de ontvangst daarvan zo snel mogelijk contact met je op.

grafstenen showtuin

Neem vrijblijvend contact op