Free cookie consent management tool by TermsFeed
waterurn

Keuze voor een waterurn

Een waterurn is een gedenkteken in de vorm van een bol waarin de as wordt verwerkt. Door de regen spoelt de as langzaam uit en wordt in de omringende natuur opgenomen. Een waterurn is daarom altijd iets bijzonders.

Waar u maar wilt

De waterurn biedt een nieuwe mogelijkheid om het verlies van de dierbare een plaats te geven. Zo abrupt als het uitstrooien van de as, of het in de grond laten zakken van een kist, zo geleidelijk het proces van de waterurn. U plaatst de waterurn op een door u gekozen plaats, waarna de urn de as met behulp van regenwater geleidelijk aan de aarde toevertrouwt.

Een natuurlijk proces

De waterurn is een mooie bronzen bol op een buis die circa anderhalve meter de grond in steekt. Door middel van een doseersysteem zorgt regenwater ervoor dat het as heel geleidelijk aan de aarde wordt afgegeven. Door de buis zakt de as langzaam in de bodem, waarna de aarde het opneemt. Het proces van plaatsing tot totale afgifte beslaat ongeveer tien jaar, waarbij u ook zelf kunt bepalen wanneer dit proces begint. De snelheid en opname door de aarde is afhankelijk van de hoeveelheid regenval in een jaar. Doordat de afgifte afhankelijk is van de werking van de natuur, ontstaat er een prachtig natuurlijk proces.

Geleidelijk afscheid

De waterurn past bij de geleidelijkheid van een rouwproces. Het biedt nog jaren een plaats om herinneringen te halen, steun te zoeken en gevoelens te uiten. Om het persoonlijk, geleidelijk en natuurlijk afscheid nog persoonlijker te maken kan de bol van een inscriptie worden voorzien. De waterurn biedt net als een familiemonument de mogelijkheid om de namen van meerdere dierbaren op te nemen.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden