Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafmonumenten hergebruiken

De dienstbaarheid én duurzaamheid van Ronald Bruinstroop Natuursteen

Natuursteen als graniet, marmer, leisteen en kwartsiet is vele miljoenen jaren oud als wij het gebruiken voor bijvoorbeeld vloeren, muren, dorpels, trappen, badkamers en aanrechtbladen. En ook grafzerken en gedenkmonumenten worden van dit prachtige materiaal gemaakt. Gek eigenlijk dat het na zo’n dertig jaar afval wordt, zodra het graf geruimd is.

ronald bruinstroop

Duurzame wereld door grafmonumenten te hergebruiken

Wij dragen graag ons steentje bij aan een duurzame wereld door grafmonumenten te hergebruiken. We verzagen, frezen, schuren en polijsten om zo tot een geheel nieuw monument te komen dat past bij de wensen van de overledene en nabestaanden en voldoet aan de eisen van de begraafplaats. Daarmee wordt veel minder CO2 uitgestoten dan bij winnen van nieuw materiaal en het vervoeren ervan van de groeve naar de gebruiker.

Wie altijd groen geleefd heeft, kan ook na zijn dood een duurzame bijdrage blijven leveren. Een mooie gedachte voor wie de aarde beter wil achterlaten aan de volgende generatie.

Bij Ronald Bruinstroop Natuursteen staat dienstbaarheid voorop. Dat zijn we graag aan onze klanten, maar ook aan onze aarde.